fbpx
20/272-0188info@szendepince.hu
Kosár 0 elem - 0 Ft 0

Szende Család

A természet adta lehetőségek, az ott élők hozzáértése és szorgalma tette méltán híressé Villányt, mely a rendszerváltozást követően Magyarország egyik legismertebb borvidékévé nőtte ki magát. A Szende (1945 előtt Schwarcz) család hét generációra visszamenőleg foglalkozott bortermeléssel, melyet korabeli oklevelek tanúsítanak.

Szende Gábor és felesége Gabriella 1985 óta foglalkoznak önállóan szőlő- és bortermeléssel, amikor is, Gábor szüleitől, egy “ezernégyszögöles” újtelepítésű szőlőt, hozzátartozó pincét, felszereléssel, kaptak nászajándékba.

Kezdetben mindketten munkahelyük mellett művelték a “birtokot”, majd következett 1995. Ekkor nyitották meg elsők között Villány főutcai pincesorán egy hajdani présházból kialakított borozójukat, melynek “pincegazdája” Gabriella lett.

Gábort 13 évi közigazgatásban eltöltött esztendő után, a villányi termelők megválasztották Villány Hegyközség hegybírójának, melynek tisztét 2005-ig töltötte be.

Ekkor jelennek meg az első palackozott boraik, melyek mára a 55000 palack számot éri el évente. A területek növekedésével a szőlő és a bor szeretete élethivatásukká vált. A villányi borturizmusban jelentős szerepet vállalnak, a Villány-Siklósi Borút meghatározó pontjává fejlődött a Szende Pince. Ezzel a hivatással “fertőződnek” az 1990-ben született gyermekek is.

Karina időnként a vendéglátásban édesanyjának segédkezik, míg a “Junior” Gábor édesapjával borászkodik. A nyolcadik generációt képviselő “Junior” a család első borász végzettségű borásza és sommelier-je. Első közös boruk – igaz mindössze 328 palack készült belőle – egy 2003-as évjáratú Kékoportó mai nyelven Portugieser a 2004. évi Villányi Borversenyen aranyéremben részesült. Időközben a junior borsorozat majd minden esztendőben különböző fajtákkal kísérletezve készült melynek jelenlegi példája a 2006-os évjáratú Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon fajták házasításából készült “Versus”. Az évek során a nyolc hektárrá növekedett birtok egy új feldolgozó és pincészet kialakítását tette szükségessé melyet apa és fia együtt 2005-óta tervezi és építi.

New Generation

8. GENERÁCIÓ

A család nyolc generációra visszamenőleg foglalkozott bortermeléssel, melyet korabeli oklevelek tanúsítanak.

A Szende Család

Szende Gabriella

Szende Gabriella

pincegazda

1995-ben nyitották meg elsők között Villány főutcai pincesorán egy hajdani présházból kialakított borozójukat, melynek “pincegazdája” Gabriella lett.

Szende Gábor

Szende Gábor

főborász

Szende Gábor és felesége Gabriella 1985 óta foglalkoznak önállóan szőlő- és bortermeléssel

ifj. Szende Gábor

ifj. Szende Gábor

főborász

A nyolcadik generációt képviselő “Junior” a család első borász végzettségű borásza és sommelier-je.

Szende Karina

Szende Karina

pincegazda

Karina a vendéglátásban édesanyjának segédkezik.

Szende Pince

Eredmények és díjak

0
Fajta

Szőlőfajtáink

A dűlők napsütötte lankáin Irsai Olivér, Pinot Noir, Zweigelt, Grenache, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, valamint mint tradicionális villányi Portugieser és Kékfrankos szőlőt termesztünk.

0
Területek amin gazdálkodunk

Terület

Szőlőültetvényeik több mint nyolc hektáron terülnek a villányi borvidék legismertebb dűlőiben, mint például  az Ördögárok, a Kopár vagy a Csillagvölgy dűlő.

0
Elismerések amiket kaptunk

Díjak

Szőlőink évek óta prémium minőségű alapanyagot nyújtanak a többszörösen díjnyertes boraik elkészítéséhez.

Minőség és szakértelem

Professzionális borkészítés