Hívjon minket: 20/326-5767info@szendepince.hu
Kosár 0 elem - 0 Ft 0

Rólunk

A természet adta lehetőségek, az ott élők hozzáértése és szorgalma tette méltán híressé Villányt, mely a rendszerváltozást követően Magyarország egyik legismertebb borvidékévé nőtte ki magát. A Szende (1945 előtt Schwarcz) család hét generációra visszamenőleg foglalkozott bortermeléssel, melyet korabeli oklevelek tanúsítanak.

Szende Gábor és felesége Gabriella 1985 óta foglalkoznak önállóan szőlő- és bortermeléssel, amikor is, Gábor szüleitől, egy “ezernégyszögöles” újtelepítésű szőlőt, hozzátartozó pincét, felszereléssel, kaptak nászajándékba.

Kezdetben mindketten munkahelyük mellett művelték a “birtokot”, majd következett 1995. Ekkor nyitották meg elsők között Villány főutcai pincesorán egy hajdani présházból kialakított borozójukat, melynek “pincegazdája” Gabriella lett.

Gábort 13 évi közigazgatásban eltöltött esztendő után, a villányi termelők megválasztották Villány Hegyközség hegybírójának, melynek tisztét 2005-ig töltötte be.

Ekkor jelennek meg az első palackozott boraik, melyek mára a 55000 palack számot éri el évente. A területek növekedésével a szőlő és a bor szeretete élethivatásukká vált. A villányi borturizmusban jelentős szerepet vállalnak, a Villány-Siklósi Borút meghatározó pontjává fejlődött a Szende Pince. Ezzel a hivatással “fertőződnek” az 1990-ben született gyermekek is.

Karina időnként a vendéglátásban édesanyjának segédkezik, míg a “Junior” Gábor édesapjával borászkodik. A nyolcadik generációt képviselő “Junior” a család első borász végzettségű borásza és sommelier-je. Első közös boruk – igaz mindössze 328 palack készült belőle – egy 2003-as évjáratú Kékoportó mai nyelven Portugieser a 2004. évi Villányi Borversenyen aranyéremben részesült. Időközben a junior borsorozat majd minden esztendőben különböző fajtákkal kísérletezve készült melynek jelenlegi példája a 2006-os évjáratú Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon fajták házasításából készült “Versus”. Az évek során a nyolc hektárrá növekedett birtok egy új feldolgozó és pincészet kialakítását tette szükségessé melyet apa és fia együtt 2005-óta tervezi és építi.

New Generation

8. GENERÁCIÓ

A család nyolc generációra visszamenőleg foglalkozott bortermeléssel, melyet korabeli oklevelek tanúsítanak.

Szende Pince

Eredmények és díjak

0
Fajta

Szőlőfajtáink

A dűlők napsütötte lankáin Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, valamint mint tradicionális villányi Portugieser és Kékfrankos szőlőt termesztünk.

0
Területek amin gazdálkodunk

Terület

Szőlőültetvényeik több mint nyolc hektáron terülnek a villányi borvidék legismertebb dűlőiben, mint például  az Ördögárok, a Kopár vagy a Csillagvölgy dűlő.

0
Elismerések amiket kaptunk

Díjak

Szőlőink évek óta prémium minőségű alapanyagot nyújtanak a többszörösen díjnyertes boraik elkészítéséhez.

Minőség és szakértelem

Professzionális borkészítés