fbpx
20/272-0188info@szendepince.hu
Kosár 0 elem - 0 Ft 0

Webshop

Webshop

A természet adta lehetőségek, az ott élők hozzáértése és szorgalma tette méltán híressé Villányt, mely a rendszerváltozást követően Magyarország egyik legismertebb borvidékévé nőtte ki magát. A Szende (1945 előtt Schwarcz) család hét generációra visszamenőleg foglalkozott bortermeléssel, melyet korabeli oklevelek tanúsítanak. Villányi borok készítője, Szende Gábor és felesége Gabriella 1985 óta foglalkoznak önállóan szőlő- és bortermeléssel, amikor is, Gábor szüleitől, egy “ezernégyszögöles” újtelepítésű szőlőt, hozzátartozó pincét, felszereléssel, kaptak nászajándékba.

Kezdetben mindketten munkahelyük mellett művelték a “birtokot”, majd következett 1995. Ekkor nyitották meg elsők között Villány főutcai pincesorán egy hajdani présházból kialakított borozójukat, melynek “pincegazdája” Gabriella lett.

Gábort 13 évi közigazgatásban eltöltött esztendő után, a villányi termelők megválasztották Villány Hegyközség hegybírójának, melynek tisztét 2005-ig töltötte be.

Ekkor jelennek meg az első palackozott villányi borok, melyek mára a 55000 palack számot éri el évente. A területek növekedésével a szőlő és a bor szeretete élethivatásukká vált. A villányi borturizmusban jelentős szerepet vállalnak, a Villány-Siklósi Borút meghatározó pontjává fejlődött a Szende Pince. Ezzel a hivatással “fertőződnek” az 1990-ben született gyermekek is.

Karina időnként a vendéglátásban édesanyjának segédkezik, míg a “Junior” Gábor édesapjával borászkodik. A nyolcadik generációt képviselő “Junior” a család első borász végzettségű borásza és sommelier-je. Első közös boruk – igaz mindössze 328 palack készült belőle – egy 2003-as évjáratú Kékoportó mai nyelven Portugieser a 2004. évi Villányi Borversenyen aranyéremben részesült. Időközben a junior borsorozat majd minden esztendőben különböző fajtákkal kísérletezve készült melynek jelenlegi példája a 2006-os évjáratú Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon fajták házasításából készült “Versus”. Az évek során a nyolc hektárrá növekedett birtok egy új feldolgozó és pincészet kialakítását tette szükségessé melyet apa és fia együtt 2005-óta tervezi és építi.

Nemzetközi és tradicionális villányi szőlőfajták, prémium minőségű alapanyagok és díjnyertes villányi borok!

Fedezd fel a Villány Borvidék csodáit a Szende Pincészet exkluzív bortúráján! A Szende Pincészet immár nyolcadik generáció óta a Villányi Borvidék meghatározó borászatai közé tartozik. 1995-ben elsőként nyitották meg pincéjüket a villányi pincesoron a borkedvelő közönség számára. Szőlőültetvényeik több mint nyolc hektáron terülnek a villányi borvidék legismertebb dűlőiben. Az Ördögárok, a Kopár vagy a Csillagvölgy dűlő napsütötte lankáin Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, valamint mint tradicionális villányi Portugieser és Kékfrankos szőlőt termesztenek, melyek évek óta prémium minőségű alapanyagot nyújtanak a többszörösen díjnyertes villányi borok elkészítéséhez.

szende villányi borok
szende-villanyi-borok

1–8 termék, összesen 23 db